Het kopen van de juiste schoenen kan heel erg ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende typen schoenen. Toch wil je goed voor de dag komen, ze zeggen immers niet voor niets: De schoenen maken de man. Om de juiste schoenen te kiezen moet je echter wel genoeg informatie hebben over de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het kopen van schoenen. In deze blog zal ik kijken naar de verschillende schoenen die er zin en waar je op moet letten bij het kopen van die schoenen.

Nette schoenen

Elke man heeft nette schoenen nodig. Sommige mannen dragen nette schoenen naar hun werk, anderen enkel naar speciale gelegenheden. Er zijn een aantal zaken van belang bij het kopen van nette schoenen. Het belangrijkste is dat de schoen past bij de outfit die je draagt. Zorg er dus voor dat de schoenen geen model hebben dat niet past bij de rest van je outfit. Ook is het belangrijk dat je nette schoenen lekker zitten. Een veel gemaakte fout onder mannen is dat ze denken dat nette schoenen niet lekker hoeven te zitten. Het gaat er namelijk om hoe ze eruit zien en niet om hoe lekker ze zitten. Dit is niet waar. Zorg er dus voor dat je nette schoenen ook lekker zitten!

Sneakers

Sneakers worden vaak als schoenen voor de jeugdcultuur bestempeld. Dit is echter niet helemaal terecht. Het klopt dat veel sneakers passen bij de jeugdcultuur. Sneakers zijn echter niet alleen meer de traditionele sportieve basketbalschoenen. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten sneakers. Je kan dus ook hele nette sneakers kopen van hoogwaardige kwaliteit. Denk dan bijvoorbeeld aan het merk Filling Pieces. Dit in Amsterdam gevestigde schoenen label is gespecialiseerd in het maken van nette sneakers van de beste kwaliteit. Dit merk maakt exclusieve sneakers die nog wel qua prijsklasse te betalen zijn voor de gewone burger. Er zijn ook duurdere merken die nette en kwalitatief goede sneakers maken. Deze schoenen zijn echter in enkele gevallen duurder dan duizend euro.

Slippers

Als je naar het strand gaat heb je slippers nodig. Er zijn verschillende soorten slippers. Je zult moeten kiezen tussen teenslippers en traditionele slippers. Let er bij slippers goed op dat de onderkant van goede kwaliteit is. Veel mensen kopen goedkope plastic slippers. Daar is niks mis mee, maar als je op iets gaat staan wat scherp is kan het eenvoudig door de slipper heen komen. Kies bijvoorbeeld voor een kurken onderkant.