Energie staat vaak onder de loep in het nieuws. De prijzen voor zowel gas als elektriciteit fluctueren namelijk, evenals de belastingen daarop. Het kan daarom zeker de moeite waard zijn om het nieuws over energie in de gaten te houden. Zo weet je wat er speelt, wat de mogelijkheden zijn en wat je zelf kunt ondernemen om te besparen – of om groen te gaan. Hieronder lees je een nieuwtje over de ontwikkelingen in Zeeland.

Groen offensief in Zeeland

In Zeeland komen in 2020 enorme zonne energie projecten. Zo staat er op de planning dat er ongeveer 35.000 zonnepanelen geplaatst gaan worden! Dat is natuurlijk geweldig nieuws. De zon is immers een onuitputtelijke bron van energie, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen die we nu gebruiken. Door naast panelen ook een zonneboiler te installeren, ga je helemaal groen. Dat kan op de lange termijn flink geld schelen. De insteek voor duurzaamheid is op zichzelf natuurlijk al erg prettig. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter!

Simpelweg van contract wisselen kan echter ook (nog steeds) een sterke stap zijn om te besparen. Daarover lees je hieronder meer.

Maar waarom zou je overstappen?

Overstappen kost je niets (tenminste, geen geld). Het overstappen zelf wordt snel voor je geregeld, hier hoef je dus helemaal niets meer voor te doen. Bovendien kun je door van contract te wisselen profiteren van recente aanbiedingen en acties. Bijvoorbeeld wanneer de gasprijzen laag staan, kan het handig zijn om je maandlasten vast te zetten. Hier kun je ook absoluut naar kijken.

Let er echter altijd goed op dat je je niet te snel laat verleiden door mooie welkomstbonussen. Een gratis iPad lijkt leuk, maar als je gewoon voor de laagste energie prijzen gaat, dan haal je die tablet er dubbel en dwars uit.

Energie vergelijken

De tip die wij dus nog mee willen geven: ga energie vergelijken! Steeds meer mensen nemen het heft in eigen handen en zoeken online naar de juiste prijzen en het juiste contract. Via een vergelijker is dat heel makkelijk gevonden. Zo kun je binnen enkele minuten het energiecontract vinden dat bij jou past.

Ben je nu op zoek naar meer informatie over energie vergelijken, of wil je simpelweg weten waar je moet beginnen? Bezoek dan deze handige energie vergelijkingswebsite. Binnen een mum van tijd regel je de overstap (of eigenlijk: je regelt dat deze voor je wordt geregeld) en je kunt beginnen met besparen. Zeker de moeite waard!