nieuwsoverzichten.nl

Meer succes tijdens je examen dankzij examentraining

Examentraining

Eindexamens leveren veel stress op. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat je je niet goed genoeg hebt voorbereid. Dat geeft onzekerheid en faalangst. En daardoor verpruts je het misschien net. Maar je kan daar wat aan doen. Examentraining volgen bijvoorbeeld. Tijdens de examentraining leer je meer over de basis van een bepaald vak, waardoor je er de logica van gaat inzien. En dat helpt je natuurlijk enorm om de stof beter te begrijpen. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je je examen makkelijker haalt en het vak nog leuk gaat vinden ook!

Waarom zou ik examentraining gaan volgen?

Ik kan me toch ook gewoon opsluiten in mijn kamer en alle boeken zo’n beetje uit mijn hoofd leren? Dat je dan de tekst in de boeken kent is prachtig, maar snap je ook écht wat er bedoeld wordt? Daar gaat het uiteindelijk om. Tijdens een goede examentraining leer je meer achtergronden over het vak in kwestie. Want meestal heb je maar moeite met één of twee vakken. Het is over het algemeen niet nodig om voor alle vakken examentraining te volgen. Je kunt je slechtste vak beter begrijpen en misschien zelfs leuk gaan vinden. Maar je kunt er ook voor kiezen om het belangrijkste vak voor je vervolgopleiding een oppepper te geven.

Examentraining ook bij jou in de buurt?

Veel scholen bieden zelf al een soort van examentraining aan. Het nadeel is dat deze trainingen door dezelfde docenten worden gegeven waar je al jaren les van hebt. En verandering van spijs doet eten. Je leert gemakkelijker als je eens een ander voor de groep hebt staan. Ook kan het schelen dat je nu een keer niet naast je beste vriend of vriendin zit. Op de site zie je precies waar en wanneer welke examens je kunt trainen. Er is vast een locatie bij jou in de buurt.

Examentraining kost me mijn vrije tijd

Het zou zomaar kunnen dat examentraining wat van je vrije tijd opslokt. Dat komt omdat de examentraining in het weekend en in vakanties wordt georganiseerd. Zo mis je verder niks op school. En zeg nou zelf, je kunt beter nu wat vrije tijd inleveren zodat je met vlag en wimpel door je examens komt, dan nog een jaar op school te moeten blijven. Met deze trainingen investeer je in je toekomst, je kunt eerder doorstromen naar de vervolgopleiding van jouw keuze. Kun je (eindelijk!) die middelbare school achter je laten.

Mobiele versie afsluiten