nieuwsoverzichten.nl

Duurzaam omgaan met afval als bedrijf

Afval scheiden

Zoals de meeste bedrijfseigenaars weten zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van het eigen afval. Dit kan voor grote bedrijven nog een hele klus zijn aangezien er veel werknemers afval maken. Daarnaast is het steeds belangrijker voor bedrijven om ook het afval netjes te scheidden en duurzaam om te gaan met het afval. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal manieren om duurzaam om te gaan met het afval dat uw bedrijf produceert.

Een van de eerste dingen die u kunt doen is een kliko huren. Het is nog beter om meerdere kliko’s te huren voor gescheiden afval. Er zijn specifieke kliko’s te huren voor papier en karton, organisch afval, restafval, archiefvernietiging en glas. Ook het formaat van de kliko die u besluit te huren is belangrijk. Er zijn hele kleine kliko’s van slechts 240 liter te huur maar ook gigantische kliko’s zo groot dat ze 1700 liter kunnen huizen. De keuze voor het formaat van de kliko is onder andere gebaseerd op waar u de kliko gaat plaatsen. Mocht u de kliko binnen willen plaatsen dan is het beste idee om een kleiner formaat kliko te nemen. Maar als u buiten de ruimte hebt voor een of meerdere kliko’s kunt u ook voor grotere formaten kiezen.

Kosten besparen

Kliko’s moeten natuurlijk regelmatig geleegd worden. Dit hangt ook af van hoeveel afval uw bedrijf produceert. Het kan variëren van een keer in de vier weken legen tot twee keer per week legen. Hetzelfde bedrijf waar u de kliko’s huurt zal ook zorgen voor het legen ervan normaal gesproken. Het is als bedrijf steeds belangrijker om het afval dat geproduceerd wordt netjes te scheidden.

Dit scheidden van afval is zo belangrijk omdat wanneer het afval gescheiden is het grootste deel ervan kan worden gerecycled. Veel grote bedrijven produceren afval dat weer door andere bedrijven gebruikt kan worden. Dit kan bedrijven een hoop geld besparen en daarom is het belangrijk om samen te werken met andere bedrijven. Een goede tip voor een bedrijf is om via omgevingsdiensten en uitvoeringsdiensten een energiescan aan te vragen. Deze diensten zullen dan een analyse maken van het afval van het bedrijf en kijken wat effectiever kan. Het duurzaam omgaan met afval door een bedrijf is niet alleen een klimaat kwestie maar ook een kosten kwestie

Het huren van een kliko en duurzaam scheidden van afval kan een bedrijf goede manier om de winst van een bedrijf te verhogen en de uitgaven te verminderen.

Mobiele versie afsluiten