nieuwsoverzichten.nl

Drie Nederlandse steden om te bezoeken

Wanneer we denken aan Nederlandse steden, denken we snel aan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Groningen, onder andere. Natuurlijk zijn dit een paar pracht steden en is het dan logisch dat wij hier gelijk aan denken. Maar Nederland heeft meer te bieden dan dit! Hier zijn drie steden die zeker eens gekeken kunnen worden en waar mensen misschien niet zo snel aan zullen denken.

Almere

Almere is een relatief jonge plaats. Het ligt in de provincie Flevoland. Terwijl alle elf provincies ver uit het verleden stammen, is Flevoland pas in het begin van de twintigste eeuw gemaakt. Daardoor ziet Almere er ook heel anders uit dan andere grote steden in Nederland. Deze staan vol met huizen uit de zestiende eeuw, stenen muren uit tijden daarvoor en al lopend door de stad kan er een verschil in tijdperken gemerkt worden. Almere is daarentegen nieuw genoeg om dit gevoel niet echt te geven. Echt even heel wat anders dus!

Almere staat bekend om bijzondere natuur en moderne architectuur. Veel verschillende architecten hebben gebouwen ontworpen voor de stad en de twintig mooiste gebouwen kunnen bekeken worden via een tour. Voor iedereen die wat natuur in wil, zijn er de Oostvaardersplassen en de Lepelaarsplassen. Iemand kan naar het Lumièrestrand en -park of naar het Almeerdersstrand gaan om te genieten van wat zand en zee. In de binnenstad zijn er ook genoeg dingen te doen, zoals winkelen of naar het Museum de Paviljoens gaan. Met zoveel opties kunnen er wel Almere hotels gebruikt worden!

Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. Veel delen van Arnhem vallen onder beschermd stadsgezicht. Dit wil zeggen dat deze gebouwen worden beschermd door de overheid en kunnen dus niet stuk worden gemaakt of weg worden gehaald. Het geeft een mooi beeld van hoe de stad was rond de zestiende, zeventiende, achttiende eeuw. Eén van deze gebouwen is de Sint- Eusebiuskerk. Deze kerk is sinds de mid-vijftiende eeuw al het middelpunt van Arnhem.

Arnhem staat vol met musea. Zo hebben zij het Nederlands Openluchtmuseum, wat toont hoe Nederland was en verandert is in de laatste eeuwen. Het Airborne museum geeft een mooi beeld van de Slag om Arnhem en ze hebben zelfs een museum toegewijd aan trolleybussen. Om er maar een paar te noemen.

Deventer

Deventer ligt in Overijssel. Het is, in volledige tegenstelling tot Almere, één van de oudste steden van Nederland. In bronnen uit de negende eeuw wordt de stad al vermeld. Ook hier is een deel van de stad beschermd stadsgezicht. Deventer staat vol met gemeentelijke- en oorlogsmonumenten. Het centrum van de stad draait om de Brink, een langgerekt marktplein. Hieromheen staan prachtige gebouwen en een kopje koffie kan er ook gedaan worden. Het is Nederland niet al er niet veel kerken te zien zijn in Deventer, maar er zijn daarnaast vele andere gebouwen te vinden die echt het kijken waard zijn.

Dus, wanneer is jouw rondreisje?

Mobiele versie afsluiten